אין כמעט אופנוען שלא משתוקק לשדרג את האופנוע שלו עם חלקים שבנויים מסיבי פחמן. נוסף למראה הסקסי שיש לחומר השחור והבוהק יש לו יתרונות ניכרים בזכות משקל קל וחוזק רב במיוחד, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית בתעשיית התעופה ולמסלולי המרוצים. קבוצות מרוצים עתירות תקציב הן גם בין הבודדות שיכולות להרשות לעצמן שימוש נרחב בחומר זה, שהוא גם חומר יקר מאד. זאת הסיבה שגם עשרות שנים לאחר שהחל השימוש בסיבי פחמן בפרט, ובחומרים מורכבים בכלל, הוא עדין נדיר למדי באופנועים סדרתיים.
אפשר אמנם למצוא פה ושם שימוש בסיבי פחמן בגרסאות עילית יקרות של אופנועים ספורטיביים, או בדודים של מערכות פליטה תחליפיות, בשלדות ובפרינגים, אבל ככלל מדובר בעיקר במנת חלקם של אופנועים מסדרות ייצור מוגבלות כמו ב.מ.וו HP4 קרבון שבתמונה הראשית, שתג המחיר שלו אסטרונומי.
תעשיות הרכב והתעופה ממתינות זמן רב לפריצת דרך טכנולוגית שתאפשר להוזיל את עלויות הייצור של סיבי הפחמן, ונראה שסוף סוף מגיעה פריצת דרך: מחקר חדש שבוצע בארה"ב ב'מעבדה הלאומית לאנרגיה מתחדשת' מצא דרך לייצר חומר שדרוש לייצור סיבי הפחמן תוך שימוש בביומסה צמחית או בסוכרים ולא בתזקיקי נפט.
כתבה מורחבת בנושא זה – באתר האח שלנו TheCar
כתבות נוספות

רגליות ההילוכים של הונדה CB650R ו-CBR650R עלולות להתנתק

מוטב מאוחר: האם הקטנוע החשמלי של סוזוקי משנה את כללי המשחק?

הנושים של KTM הסכימו לקבל 30 סנט על כל אירו שחייבים להם

האם האופנוע הבא שלך יהיה היברידי?

האור בקצה המנהרה של KTM: חיים חדשים או שזאת רכבת?
