טיפים לצילום אקשן במכשיר הסלולארי

צילום אקשן באמצעות המצלמה של הטלפון הנייד היא משימה קשה. אספנו עבורכם מספר עצות בסיסיות

כולנו אוהבים לצלם ולהצטלם רוכבים בשטח או בכביש, אלא שאיש לא ירכוש ציוד באלפי שקלים אם צילום לא זורם בדמו. גם אם יש לנו מצלמות ועדשות מקצועיות אנו לא תמיד לוקחים אותן עמנו לטיולי רכיבה. הטלפון הסלולארי לעומת זאת כמעט תמיד בנמצא והדגמים האחרונים מצויידים במצלמה איכותית המניבה תוצאות לא רעות כלל. אז כיצד נשתמש במכשיר הסלולארי בצורה נכונה על מנת לצלם את האקשן ברכיבה?  הנה כמה טיפים בסיסיים.

הכנת המצלמה:

דבר ראשון, בואו נוציא את מצלמת הטלפון מאזור הנוחות שלה, ונעביר אותה ממצב אוטומטי למצב ידני.

אם במצלמה שלכם אין את האפשרות המצוינות מטה, מומלץ להוריד בחנות האפליקציות אפשרויות כיוון רבות יותר. כך נוכל לשלוט בשני המשתנים העיקריים שאנו צריכים שליטה בהם: מהירות תריס ורגישות לאור.

  1. מהירות תריס ורגישות לאור:

כדי לצלם אקשן מוטורי, נרצה מהירות תריס (Shutter) גבוהה, לפחות 1/1,000. בנוסף נצטרך להגביר את הרגישות לאור (ISO) עד ל-400 או אפילו 800, זאת על מנת שהתמונה לא תצא חשוכה מדי. אם התמונה בהירה מדי, הפחיתו את הרגישות, אבל לא את מהירות התריס. מהירות תריס נמוכה מדי תגרום לאובייקט להיראות מרוח, מטושטש ולא ברור.

        2. צילום ברצף:

תכונה נוספת שתעזור לנו היא צילום ברצף (burst).  בדקו כיצד מגיעים למצב זה במצלמה בה אתם עושים שימוש. כך המצלמה תצלם עד 100 תמונות ברצף בזמן שאנחנו עוקבים אחרי האופנוע ונוכל לבחור מתוכן את הטובות יותר.

הצילום עצמו:

  1. אובייקט גדול:

האופנוע שאותו אנחנו מצלמים צריך לתפוס את רוב שטח התמונה, או לפחות לפחות מחצית ממנה.

 

  1. זום:

בגלל המגבלות של המצלמה הסלולארית זום מקסימלי יהפוך את התמונה לגרועה מבחינה אופטית. העדיפות היא לזום חלקי בלבד, ואת שאר הזום נעשה ברגליים: נתקרב כמה שניתן למקום בו יעבור האופנוע. יש להקפיד על זהירות מקסימלית כדי שלא נפגע מהאופנוע או מחול ואבנים שהוא עלול להעיף לעברנו.

  1. מיקוד ורקע:

את המיקוד (פוקוס) נעשה על האובייקט ולא על מה שמסביבו. בנוסף יש לשים לב לרקע. תמונה טובה עם רקע גרוע הופכת לתמונה גרועה. אם מצאתם עמדה מעולה אבל הרקע לא יפה, עדיף לזוז קצת או לשנות את זווית הצילום.

  1. לא מול השמש! לעולם לא !

 נקודה קריטית מאד היא שלא מצלמים מול השמש. החיישנים של הסלולארי לא יודעים להתגבר על השמש ברוב המצבים, ולכן אין לצלם מול השמש, (רמז: הפלאש נוכח בכל צילום).

  1. עריכה:

אחרי שצילמנו יש עוד עולם שלם של אפשרויות עריכה בטלפון. החשובות שבהן הן הוספת צבעים וחיתוך שולי התמונה (Crop). רצוי וכדאי להוסיף מעט רווייה לצבעים, ומעט "חיים".

בשורה התחתונה : מיקום מיקום מיקום. תתמקומו כך שהאופנוע יהיה גדול, הרקע יפה ואתם לא מול השמש. חשוב לזכור כי הכלים חולפים במהירות ואף תמונה לא שווה פציעה.

בשלב השני נגדיר את כל הפרמטרים בטלפון הסלולארי מראש ואם נוכל להציץ בתוצאות תוך כדי האירוע נוכל לתקן את עצמנו במקום.

שלב העריכה מתבצע אחרי כל הצילומים ולא מתעסקים עמו במקום. מומלץ להעביר את התמונות למחשב ולבצע את העריכה בתוכנה מקצועית המאפשר עולם ומלואו של שינויים. והכי חשוב, לא להתאהב בתוכן שלכם. מתוך 100 תמונות יש לבחור אחת טובה. זה קשה זה מתסכל אבל רק כך תוכלו להשתפר ולמקסם את מה שצילמתם.

  • כל התמונות בכתבה צולמו במכשירים סלולאריים

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.

גלילה לראש העמוד