5 אביזרי מיגון שכל רוכב צריך

הוצאתם רישיון או קניתם אופנוע חדש? מזל טוב! אבל לפני שאתם יוצאים לרכיבה, הנה רשימה של חמשת פרטי ציוד המיגון שכל רוכב צריך כדי להיות ולהרגיש בטוח


קסדה

בראש ובראשונה כל רוכב חייב לחבוש קסדה, ולא רק בגלל שהחוק מחייב זאת אלא מפני שזה אביזר הבטיחות החשוב ביותר, והאמצעי היחיד למנוע את הפגיעות הגופניות הקשות והקטלניות ביותר. על מספר כללי ברזל שעליהם צריך להקפיד פירטנו בהרחבה במדריך מיוחד לבחירת קסדה.

תמיד יש לבחור בקסדה שלמה, "מלאה", שמכסה לא רק את הקרקפת אלא גם את הסנטר ואת הראש כולו (קסדות "חצי" ממילא אינן חוקיות), וחשוב לבחור אך ורק בקסדה עם תקן ECE או DOT. מומלץ לבחור קסדה שקיבלה ציון בטיחות גבוה במבחני SHAP.

חשוב ביותר למדוד ולבחור קסדה במידה המתאימה לראש, אבל כל זה לא יועיל למי שיתעצל או ישכח לרכוס את הקסדה היטב בכל רכיבה – קצרה ככל שתהיה. בקסדה לא רכוסה פשוט אין כל תועלת.



טווח מחירים: בשוק יש מגוון רחב של קסדות, וטווח המחירים שלהן נע בהתאם, החל מכ-200-300 ש"ח לקסדה לא ממותגת באיכות שנויה במחלוקת ועד לאלפי שקלים מוגזמים בעליל לקסדות קרבון עם טכנולוגיה שמגיעה ממסלול המרוצים.

ההמלצה שלנו:  לא צריך לקפוץ גבוה מידי בבחירת קסדה ראשונה, ואין צורך לקנות  קסדת קרבון ברפליקת ולנטינו רוסי שעולה כמו הקטנוע שקניתם. יש לא מעט קסדות באיכות טובה בטווח מחירים של 700-800 ש"ח שאמורות לספק הגנה ראויה וגם ישאירו בכיסכם די כסף לרכישת אמצעי מיגון חיוניים אחרים.
מי שרוצה לחסוך יכול לבחור בקסדות בצביעה חלקה ולקשט אותן במגוון מדבקות מדליקות שעולות שקלים בודדים שאפשר להזמין באתרים כמו עלי אקספרס ו-eBay.



כפפות

האביזר השני שחשוב לרכוב איתו באופן קבוע הוא כפפות, אשר לא רק מצמצמות מאד את הפגיעה בכפות הידיים במקרה המצער של נפילה או החלקה, אלא – חשוב יותר – מצמצמות את הסיכוי להיות מעורב בתאונה שעלולה להיגרם בגלל פגיעה של עצם זר או יצור חי (לשעבר) בכפות הידיים בעת רכיבה. כפפות איכותיות מקלות על השליטה בכידון ובמנופים.

נזכיר ונבהיר שוב: פגישה בין כפות ידיים חשופות לבין אספלט, גם במהירות נמוכה, תגרום כמעט תמיד לשפשופים עמוקים שדורשים תקופת החלמה ארוכה ומגבילים מאד  בפעולות יום יומיות פשוטות. אל תוותרו על כפפות באף רכיבה, קצרה ככל שתהיה.

מוצעות בשוק כפפות קיץ קלילות וגם כפפות חורף עבות, ואם אין אפשרות לרכוש סט מכל כל סוג אפשר למצוא את הפשרה המתאימה אי שם באמצע. עם זאת, במזג אוויר ישראלי יותר שימושי לרכוב עם כפפות דקות יחסית. חשוב למדוד כפפות ולוודא שהן מתאימות כמו כפפה ליד, כך שהן תאפשרנה תפעול נוח של האופנוע.


טווח המחירים: החל מכמה עשרות ש"ח ועד כ-100 ש"ח לכפפות בד פשוטות ונטולות הגנה והלאה עד ל-500-600 ש"ח לכפפות עור ספורטיביות עם מיגוני קרבון בנקודות אסטרטגיות.

ההמלצה שלנו: מצד אחד עדיף לא לחסוך ולבחור בכפפות איכותיות שגם ישרדו תקופה ארוכה יותר. מצד שני, לכל מי שלא רוכב על אופנוע ספורט קיצוני די מיותר לקנות כפפות-על יקרות. בחרו כפפות רב שימושיות לכל העונת עם מיגון יעיל לאצבעות, והכי חשוב בחרו בכפפות נוחות לא רק מבחינת המחיר.



מעיל רכיבה
ישראל היא מדינה חמה ורוכבים רבים מעדיפים לוותר על הסירבול והזיעה שכרוכים במעיל רכיבה. זאת עלולה להתגלות כטעות כבר במפגש הראשון עם אספלט, ומאד מומלץ לא לוותר על מעיל רכיבה בכל רכיבה.

רוב המעילים מצוידים במיגון קשיח למרפקים ולכתפיים, זה מגן מפני מכות יבשות ומקטין סיכון לשברים כואבים. לרוב המעילים ניתן לצרף גם מיגון גב סופג אנרגיה, ומומלץ לא לוותר על האופציה הזאת.

האקלים החם מחייב היצע רחב של מעילי רשת מאווררים שמספקים הגנה ראויה לגוף ולגפיים, ועדין נעימים לשימוש. בשנים האחרונות יש יותר ויותר מעילים עם כריות אוויר מתנפחות אינטגרליות בתוכם. אלה מנופחות בעת תאונה כדי לספק את ההגנה הטובה  ביותר, והם בהחלט מומלצים למי שיכול להרשות לעצמו. 

טווח המחירים: מעיל רכיבה לא ממותג עם הגנה בסיסית עולה כ-500 ש"ח והמחירים מטפסים עד לאלפי שקלים למעילי עור ספורטייבים עם מיגוניים היקפיים, או למעילים עם כריות אוויר מתנפחות שמספקים את ההגנה הגבוהה ביותר.

ההמלצה שלנו: מומלץ לבחור במעיל רב-עונתי עם בטנה פנימית פריקה. כך במקום לרכוש שני מעילים תוכלו לקבל מעיל מאוורר יחסית לימי הקיץ ובנטה מחממת לימי החורף הישראלים שרובם קלים יחסית. כמו כן מומלץ לבחור במעיל עם מיגונים שעומדים בתקן CE ולא לוותר גם על מיגון גב אפקטיבי.



מגיני ברכיים/רגליים

רוב הרוכבים, גם כאלו המקפידים למגן היטב את פלג הגוף העליון, נוטים להזניח דווקא את פלג הגוף התחתון והרגלים. עם זאת, המציאות הכואבת היא שלא מעט נפילות, ולו הקטנות ביותר מסיימות עם שברי ברגליים שמגבילות את התנועה למשך זמן רב.

הפתרון היעיל למי שלא מתכוון ללבוש חליפת עור מלאה או מכנסיים ייעודיים הוא להצטייד במגיני ברכיים ורגלים קשיחים. את המגינים מהדקים באמצעות מעל המכנסיים והם מספקים הגנה סופגת אנרגיה לברכיים ולשוקיים שימנעו שפשופים ושברים לא נעימים. רצוי גם למדוד את המגינים ולבדוק שהם מאפשרים יכולת תנועה טובה לרגליים כדי לא לפגוע ביכולת לתפעל של האופנוע.

טווח מחירים: כ-300 עד 400 ש"ח לזוג מגינים איכותי ובסיסי ועד ל-1000 ש"ח ומעלה למגינים מורכבים ומרובי מפרקים לרוכבים ספורטיביים.

ההמלצה שלנו:
רצוי לא לחסוך ולהתפשר על מגינים זולים מתוצרת עלומה שאיכות ההגנה שלהם מוטלת בספק ,ושאף עלולים להתפרק ברגע האמת. לכן עדיף לרכוש מיגונים מחברה ולא להתפתות לדילים זולים מעלי אקספרס או למגינים שנועדו לרוכבי אופניים.



נעלי רכיבה
לא רק רוכבי שטח או רוכבי אופנועי ספורט צריכים להקפיד על מיגון כפות הרגליים. מצד שני, עבור רכיבה יומיומית השימוש במגפי רכיבה הוא לא ממש נוח ופרקטי. הפתרון לכך הוא בדמות נעלי רכיבה ממוגנות המציעות גם מיגון ראוי לקרסוליים וכף הרגל ומגם מאפשרים להשתמש בהם כנעל הליכה יום-יומית. בנוסף, מבנה הסוליה בנעלים אלו מאפשר לתפעל בצורה טובה יותר את רגליות ההילוכים והבלם באופנוע, והן גם עמידות יותר לחיכוך במגע עם הכביש.

טווח מחירים: נעל רכיבה ממוצעות יעלו באזור ה-500 ש"ח, כמחירן של נעלי ספורט טובות ואופנתיות. נעלים ממוגנות ומעוצבות יותר של מותגים ציוד רכיבה יוקרתיים יותר (אלפינסטארס, סידי, אקסו) יכול להיות כפול.

ההמלצה שלנו:
בכל רכיבה מומלץ לכל הפחות לרכב עם נעליים גבוהות שיספקו הגנה מינימלית. עם זאת בהחלט שווה באותו מחיר של זוג נעלים אופנתייות להשקיע בנעלים ממוגנות שגם ניראות טוב גם כשאתם לא על האופנוע.

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.

גלילה לראש העמוד