השם הסקת' מוכר יותר מעולם המכוניות מאשר מתחום האופנועים, ונכון יותר לומר שהוא מוכר בעיקר לחובבי פרומולה 1. אז מה הקשר בין השם שכל כך קשה לכתוב בעברית לבין אופנועים? מייד נסביר, ועוד קודם לכן נזהיר רק שהיפיפיים שמוצגים בתמונות שכאן הם אופנועים יקרים מאד שנבנים בסדרות ייצור מוגבלות ובעבודת יד.
כך הכל זה התחיל
תומאס אלכסנדר פרמור, הלורד השלישי לבית הסקת', קיבל את תואר האצולה שלו בגיל 4, לאחר שאביו נפטר בגיל 39 בלבד. כמי שגדל עם ההון המתאים הוא החליט אי שם בשנות השבעים של המאה הקודמת שמתחשק לו להשתעשע במרוצי מכוניות, ובשלב מסוים הקים קבוצת מרוצים שנשאה את שם המשפחה המחייב כדי להשתתף באליפות הפורמולה 1.
קבוצת הסקת' הייתה פעילה בין השנים 1973 ל-1978 והשתתפה ב-52 מרוצי פורמולה 1, היא זכתה בניצחון אחד והגיעה שמונה פעמים נוספות לפודיום.
הנהג המפורסם ביותר של הקבוצה היה הרוכב ג'יימס האנט, הוא גם מי שהביא לה את הניצחון היחיד, והסיפור שלו התפרסם בזכות הסרט ההוליוודי Rush.
לאחר שסיים את מסע התענוגות במרוצי מכוניות החליט לורד הסקת' להקים בשנות השמונים יצרנית אופנועים בריטית, וזאת כדי להחיות את תעשיית האופנועים הבריטית הכושלת באותה תקופה.
לא מיותר להדגיש שבאותן שנים, שנות שלטונה של "אשת הברזל" – ראש ממשלת בריטניה מרגרט תאצ'ר – נמצאה כל תעשיית הרכב הבריטית במגמה של קריסה לתוך עצמה והמורל המוטורי הלאומי הבריטי נמצא בשפל המדרגה.
בשנת 1982 הציג לורד הסקת' אופנוע שנקרא V1000 אולם הוא הצליח למכור רק 139 יחידות ממנו לפני שהחברה שבבעלותו פשטה את הרגל. האופנועים האלה דווקא ייצגו היטב את כל מה שגרם לתעשיית האופנועים הבריטית להגיע לאן שהיא הגיעה באותן השנים: הם היו כבדים, לא אמינים, וסבלו מבעיות ייצור רבות.

מה היום?
הגלגול הנוכחי של הסקת' החל בשנת 2010, לאחר ששרידי החברה, ובעיקר השם וה"מוניטין" שלה נמכרו, אבל אופנוע ראשון שלה, שנקרא הסקת' 24, הוצג רק ארבע שנים לאחר מכן, בשנת 2014.
24, הדגם שהחזיר את החברה לחיים, ניסה לפרוט על מיתרי הנוסטלגיה: השם מתאר את מספר המרוצים שבהם השתתף ג'יימס האנט בפורמולה 1, וצבעי האופנוע תואמים את אלה שבהם קושטה בשעתו מכונית המרוץ שלו.
האופנוע נבנה בעבודת יד, ומתוך כוונה מוצהרת לייצר אך ורק 24 יחידות ממנו.
'24' מונע באמצעות מנוע X-wedge מתוצרת חברת S&S האמריקנית. זהו מנוע במבנה V טווין מקורר אוויר, בנפח 1,950 סמ"ק, והוא מספק 125 כ"ס.
המתלים מתוצרת אוהלינס והבלמים מתוצרת חברת ברינג'ר. הזרוע האחורית עשויה מאלומיניום ומשמשת גם כמיכל שמן למנוע. מחיר הדגם הזה היה כ-35,000 לירות שטרלינג, לא זול בכלל, וזה עוד כאשר הלירה הייתה שווה משהו. בתמורה קיבלו הלקוחות גם לוחית מזהב טהור שהוצמדה לאופנוע ועליה הוטבע מספרו הסדרתי של האופנוע.
מאז הציגה החברה שלושה דגמים נוספים אם כי כמה מהם עדיין אינם זמינים למכירה. 'וליאנט SC' הוא דגם שמצויד במנוע בנפח 2,100 סמ"ק, וראשי התיבות SC מסמלות שהוא מוגדש באמצעות סופר צ'ארג'ר (מגדש-על) אשר מגדיל את הספק המנוע ל-210 כ"ס ב-5,500 סל"ד ומסייע לו לייצר מומנט של 30 קג"מ ב-3,000 סל"ד.
המתלים מלפנים מתוצרת אוהלינס ומאחור מתוצרת K-Tech והבלמים מתוצרת ברינג'ר, כשמלפנים מותקן קליפר עם 12 בוכנות. גם כאן הזרוע האחורית משמשת כמיכל השמן למשונ ומשקל האופנוע הוא 239 ק"ג ללא נוזלים. דגם זה יוצע למכירה החל מקיץ 2018 וצפוי לעלות כ-50,000 לירות שטרלינג.

הדגם שלשמו התכנסנו כאן, ואשר נחשף השבוע, הוא סונט (Sonnet): גרסת 'קפה רייסר' מלהיבה מאד מבחינת העיצוב שלה וההקפדה על פרטים, וזו צפויה להיות מוצעת למכירה כבר במהלך הקיץ הנוכחי.
מנוע אטמוספירי בנפח 2,100 סמ"ק מספק 145 כ"ס בלבד, המתלים מתוצרת חברת K-Tech, והבלמים מתוצרת ברמבו.
יחסית לשאר דגמי החברה אפשר לומר שזהו אופנוע "זול", אבל עדיין מדובר ב-26,000 לירות שטרלינג. אפשר לבצע הזמנות באתר האינטרנט של החברה ואפילו לשלם שם ב'פיי פאל'.
מי שרוצה לחוות אורגזמה ולא בגלל טלפון ממנהל הבנק שלו יכול פשוט להקליק על הסרטון שבתחילת האייטם, להקשיב למנוע V בנפח 2 ליטרים, ולדמיין את עצמו על הדבר המעוצב הזה.